FOTO/VIDEO 25. Krčka jedra zaplesala uz dojmljiv koncert Zvjezdana Ružića

Ovoga su puta Krčka jedra zaplesala uz dojmljiv koncert Zvjezdana Ružića – poznatog pijanista i skladatelja te peterostrukog dobitnika prestižne diskografske nagrade Porin

Prije 25 godina akvatorij grada Krka prvi su put organizirano, inicijativom i zaslugom članova Jedriličarskog kluba “Plav” iz Krka, zabijelila Krčka jedra. Najprije skromno, a zatim kao misao vodilja svim budućim sličnim manifestacijama, Krčka jedra ovih dana plove u izdanju koje spaja povijest i tradiciju s modernim trendovima i glazbom.

I ove nedjelje taj se sjajan spoj ponovio: brojna tradicijska plovila, barke i jedrilice učinile su krčku luku povijesnim vremeplovom na tradicionalnom Noćnom plesu barki.

Ovoga su puta Krčka jedra zaplesala uz dojmljiv koncert Zvjezdana Ružića – poznatog pijanista i skladatelja te peterostrukog dobitnika prestižne diskografske nagrade Porin, šesterostrukog dobitnika strukovne nagrade Status u kategoriji “Jazz Klavir”, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Večer je zaokružio i tradicionalni vatromet, doduše u nešto reduciranom obliku zbog visoke opasnosti od požara, koji je ipak uspio staviti točku na “i” atraktivnog morskog plesa.

U nastavku programa, ponedjeljak je rezerviran za centralno događanje – regatno jedrenje tradicijskih barki s početkom točno u podne, a u večernjim satima slijedi nastup klape Kampanel. Cjelokupnu manifestaciju zatvorit će regata krstaša Krk Open i nastup jedne od naših najpopularnijih klapa, klape Rišpet, 20. kolovoza na Ribarskom mulu.

Foto: Marijan Milotić/Bodulija.net
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!