FOTO Umjesto ružnih grafita, u Ulici Ježevac niče 130 četvornih metara velik mural

Osobito atraktivan je dio murala koji se odnosi na tradicionalnu bakljadu na Krčkom mostu, a koji je nastao prema fotografiji iz 2019. godine

Dosad prilično bezličan i grafitima išaran zid u Ulici Ježevac u Krku ovih dana poprima novi izgled zahvaljujući inicijativi Udruge navijača Rijeke Plavo-bijeli otok, podrške Grada Krka i realizacije iz “pera” kostrenskog umjetnika Edija Gustina.

Ediju je ovo sedmi mural na otoku Krku i ujedno najveći, budući da zid koji oslikava ima dužinu od 60 metara i oko 130 četvornih metara. Umjesto ružnih grafita, novi krčki mural će sadržavati motive inspirirane 30. obljetnicom Bitke za Vukovar, kao i one inspirirane hrvatskom nogometnom reprezentacijom, ali i samim Krkom.

Iako je mural još uvijek u procesu nastanka, Edi nam otkriva da već sada privlači priličan interes prolaznika, kako domaćih tako i turista, a reakcije su i više no pozitivne. Osobito atraktivan je dio murala koji se odnosi na tradicionalnu bakljadu na Krčkom mostu, a koji je nastao prema fotografiji iz 2019. godine.

Budući da će kiša nakratko zaustaviti dovršetak murala, 60-metarski zid u Ulici Ježevac punim bi sjajom trebao zasjati kraljem sljedećeg tjedna, kada padnu i posljednji potezi sprejem.

error: Content is protected !!