[FOTO] Sedamdesetak mališana iz Područne vatrogasne zajednice Liburnije i otoka Krka oduševljeni trenažnim centrom u Šapjanama

Budući vatrogasci ovdje su vidjeli i kavez za vježbu orijentacije, koji je za ovu priliku zamračen i zadimljen, a realni zvučni i svjetlosni efekti u kavezu ostavili su poseban dojam

Vatrogasni trenažni centar u Šapjanama nedavno je ugostio sedamdesetak članova mladeži i pomlatka Područne vatrogasne zajednice Liburnije i Područne vatrogasne zajednice otoka Krka, donosi Poduckun.net. Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija na poligonu su za posjetitelje najprije upriličili pokaznu vježbu gašenja požara vodom, pjenom i prahom, a u sklopu obilaska mladi su članovi područnih vatrogasnih zajednica imali prilike vidjeti i kontejner u kojem vatrogasci uvježbavaju gašenje požara zatvorenih prostora. Posebno im je zanimljiva bila praktična vježba u kojoj su pod budnim okom instruktora i voditelja domaćina, aparatima za gašenje prahom gasili vatru u kontroliranim uvjetima.

Jednako atraktivna bila je i demonstracija rada s potražnim psima, koji su na insceniranoj ruševini na poligonu uspješno nalazili skrivene osobe. U vježbi su sudjelovali aktivni potražni psi Khale i Sparky, te prva hrvatska potražna kujica Rain, danas umirovljenica, kao i najmlađi vatrogasni psi Hydra, Kai i Tai. Nakon vježbe, razdragana ih je publika nagradila glađenjem i zagrljajima.

Budući vatrogasci ovdje su vidjeli i kavez za vježbu orijentacije, koji je za ovu priliku zamračen i zadimljen, a realni zvučni i svjetlosni efekti u kavezu ostavili su poseban dojam. Oduševljenja među mladim posjetiteljima nije nedostajalo, a posjet Vatrogasnom centru u Šapjanama završen je uz druženje i pizzu za sve sudionike.

Posjet djece i mladeži Vatrogasnom trenažnom centru inicijativa je Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske Županije na čelu sa zapovjednikom Mladenom Šćulcem, a u organizaciji i realizaciji događaja sudjelovali su DVD-ovi članovi Područne vatrogasne zajednice Liburnije, kao i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Opatija.

 

error: Content is protected !!