FOTO/VIDEO Najveći otočni sportski događaj: Više od 2000 sudionika sudjelovalo na 8. Baška Outdoor Festivalu

Svi smještajni hotelski i kamping kapaciteti bili su rasprodani čak tri tjedna unaprijed te je ove godine broj stranih sudionika bio veći nego ikada

Protekle nedjelje odličnim turističkim rezultatima završeno je osmo izdanje Baška Outdoor Festivala. Sa 3500 zabilježenih noćenja i preko 2000 sudionika koji su uživali u brojnim outdoor avanturama, prirodnim ljepotama Baške i odličnoj zabavi, TZ općine Baška u partnerstvu sa brojnim organizatorima sportskih sadržaja, osigurali su vikend za pamćenje i sjajnu promociju otoka diljem Europe.

Pet atraktivnih sportskih programa – Krk ‘n’ Roll MTB Maraton, Krk ‘n’ Trail utrku, Rocky Hill Hike Tour planinarski izlet, Touch the Sky sportsko penjanje i Zip and Fly avanturu na Zipline Edisonu – pratili su idealni vremenski uvjeti, vrijedne nagrade i odlična energija posjetitelja iz raznih dijelova Hrvatske, ali i gostiju iz Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske i, u manjem dijelu drugih zemalja, koji su ove godine stigli u najvećem broju do sada.

Glavna događanja festivala bila su na rasporedu u subotu – dan je započeo startom već legendarne biciklističke utrke, Krk’n’Roll MTB Maraton, na kojoj je nastupilo više od 500 natjecatelja. Šestu godinu zaredom, za organizaciju ovog biciklističkog spektakla zaslužan je Adria Bike, uhodana ekipa koja stvara vrhunske biciklističke doživljaje diljem Hrvatske.

Za ovu prigodu realizirali su 3 atraktivne rock’n’roll staze za svačije afinitete – The Beach Boys (26 km), The Rolling Stones (46 km) i, za one najodvažnije, The Queen (70 km)! Kombinacija raznolikog krajolika, koji vodi od starih borovih šuma do ogoljelog kamena nalik Mjesečevoj površini, te pogleda na morsko plavetnilo bašćanske uvale garantiralo je jedinstvenu vožnju i odličnu atmosferu.

Na svoje su došli i ljubitelji adrenalina i avantura u prirodi

Osim biciklističke, u subotu se održala i sudionicima najbrojnija utrka – atraktivan i izazovan Krk’n’Trail, u organizaciji Treking lige. Iz godine u godinu ova utrka, u kojoj sudjeluju i obitelji sa djecom i vrhunski sportaši te čak i četveronožni ljubimci, okuplja sve veći broj sudionika. Ove godine, izazovne krške bašćanske obronke pohodilo je više od 900 natjecatelja, podijeljenih u 3 dužinske/težinske kategorije: Light od 7km, Active od 14km i Challenger od 24km.

Osim u natjecateljskom dijelu programa, veliki broj posjetitelja sudjelovao je i u nenatjecateljskim aktivnostima. Više od 150 planinara okupilo se na nedjeljnoj Rocky Hill Hike planinarskoj turi, pod stručnim vodstvom agencije Promotiv Travel Outdoor. S namjerom da sudionicima pruže cjelovit doživljaj i jedinstveno iskustvo, nedjeljni hike vodio je sve do prijevoja Vraca na vrhu Bag, otkuda se pružaju nezaboravni pogledi na ljepote krškog krajolika, otok Prvić i plavetnilo mora.

Iskoristivši izvrsnu promotivnu cijenu, adrenalin Zip & Fly vožnje iznad krošanja tijekom festivalskog vikenda iskusilo je više od 150 posjetitelja. Za njihovu se sigurnosti brinula profesionalna ekipa Zipline Edisona, čija je jedinstvena atrakcija, koja s najviše točke pruža prekrasan pogled na Bašku i otok Prvić, omogućila sudionicima zaista nezaboravan doživljaj kroz vožnju terenskim vozilom, hodanje i spuštanjem sajlama ukupne duljine preko 2 kilometra.

Mjesto više tražilo se i na avanturi Touch the Sky, na koju se upustilo više od 50 penjača, uz pratnju stručnog Anima Adventures tima. Želeći pokazati sve outdoor mogućnosti Baške, ove godine sportsko penjanje organiziralo se na čak dva penjališta, a osvajanje vrha bilo kojeg od njih sudionicima je pružilo nevjerojatne vizure i trajnu uspomenu.

Nevjerojatne priče Stipe Božića i Marija Celinića, sjajan koncert Cubisma

Ovogodišnji dodatni program Baška Outdoor Festival započeo je prvog dana festivala, predavanjem “Everest nekad i sad”, u organizaciji Treking lige. Sportski duh brojne publike koja se okupila zagrijale su nevjerojatne priče Stipe Božića i Marija Celinića, koji su podijelili sa nama svoje iskustvo uspona na Mount Everest, najviši vrh na svijetu te zorno dočarali kako su ekspedicije izgledale nekada i sad. Publiku su dodatno oduševili pričama o svojim pothvatima osvajanja sedam najviših svjetskih planinskih vrhova na svim kontinentima.

Dodatni program organiziran je i naše najmlađe sportske entuzijaste, koji su pokazali veliki potencijal i pravo dječje oduševljenje na radionicama slacklininga i sportskog penjanja na umjetnoj stijeni, u organizaciji Anima Adventures, te školi brdskog biciklizma, u organizaciji BBK Teama Rodeo.

Sva tri dana festivala obilježio je i energični zabavni program! U Bistrou Funtana hotela Corinthia Baška Sunny atmosferu je zagrijavao DJ Alex Sabatini, dok je za atmosferu u Porto Beach Clubu bio zadužen Infinity Band, koji je sudionike BOF-a držao aktivnima od popodnevnih sati do dugo u noć, na tradicionalnom after party-ju. Plesni ritmovi i atraktivni nastup grupe Cubismo doveli su atmosferu do usijanja, rasplesavši sve prisutne posjetitelje Porto Cluba Baška, dok je nedjeljno kupanje i ispijanje kave na sunčanoj terasi s pogledom na more i slaganje dojmova od prethodnih dana upotpunio je nastup grupe Blues&Bacon Co.

Svi hotelski i kamping kapaciteti rasprodani čak tri tjedna unaprijed

Odličnom suradnjom Turističke zajednice općine Baška i svih navedenih organizatora vrhunskih sportskih sadržaja, uz pomoć i podršku dionika u turizmu na području Općine Baška, Valamar Riviere, kao glavnog sponzora utrka Adria Bike-a i Treking lige i pokrovitelja festivalskih cijena smještaja te Porto Cluba Baška, kao pokrovitelja atraktivnog zabavnog programa u after race zoni festivala, Baška Outdoor Festival potvrdio je status manifestacije koja, osim kvalitetnih sportskih događanja, objedinjuje realizaciju turističkog prometa i promociju destinacije idealne za bavljenje outdoor aktivnostima u bilo koje doba godine.

“Uz izuzetno brojne sudionike događanja, moramo reći da nam je ovogodišnji uspjeh još draži upravo zbog brojnosti publike koja je odlučila provesti vikend u Baški samo kako bi uživala u atmosferi i neupitno posebnoj energiji ovoga vikenda! Svi smještajni hotelski i kamping kapaciteti bili su rasprodani čak tri tjedna unaprijed te je ove godine broj stranih sudionika bio veći nego ikada.

Sportski program u kojem mogu sudjelovati amateri i profesionalci, edukativna i zabavna događanja, odlično društvo brojnih sportskih entuzijasta i prelijepa kulisa prirodnih ljepota Baške, upotpunjena prekrasnim vremenom koje nas je pratilo, osigurali su još jedno nezaboravno iskustvo Baška Outdoor Festivala, o čemu svjedoče brojne pohvale posjetitelja koji se iz godine u godinu ponovno vraćaju”, napomenula je Ivana Topić, direktorica Turističke zajednice općine Baška.

Foto: Borut Brozović, Luka Tabako, Kristijan Žic / TZO Baška

error: Content is protected !!