FOTO Biciklistički vikend na Crikveničko-vinodolskoj rivijeri

Djeca su vozila na trenažerima, olimpijac Đurasek je poveo u vožnju od Crikvenice do Triblja, a održao se osmi XC maraton Crikvenica

CRIKVENICA Prošli je vikend, 14 i 15. svibnja, crikveničko – vinodolska rivijera bila dio predivne biciklističke priče, koja je održana u okviru mjesečnog programa Experience Crikvenica health&outdoor. Sve je počelo u subotu programom Kids Cro Race Demo koji je privukao osamdesetak sudionika različitih uzrasta – od tri i pol do 15 godina. Naši najmlađi rekreativci su imali priliku odmjeriti snage i provjeriti svoju kondiciju na Giant biciklima i Elite trenažerima na virtualnoj stazi dugoj 900 metara, za što su im u prosjeku trebale dvije i pol minute. Djeca su bila oduševljena, osobito ona koja su imala priliku nekoliko puta sjesti na trenažer. Svi su sudionici dobili zahvalnice, diplome i nagrade.

Biciklijada, koja se vozila crikveničko – vinodolskim područjem, bila je vođena od strane hrvatskog biciklističkog olimpijca Kristijana Đuraseka. Okupila je entuzijastične sudionike koji su imali priliku na kotačima odvoziti rutu od centra Crikvenice preko Triblja u Selce te natrag u Crikvenicu. Na taj se način spojilo ljepote i mirise zaleđa i mora. Svi su sudionici dobili prigodne poklone TZ Grada Crikvenice.

Nedjelja je bila rezervirana za osmi međunarodni XC maraton Crikvenica, sa sudionicima iz Hrvatske, Italije i Slovenije u organizaciji BK Crikvenica. Prvi je to od tri maratona, koji se održavaju u Crikvenici uz plivački u kolovozu i trkački krajem studenoga. Sudionici su bili podijeljeni u 11 kategorija, a na izbor su imali stazu A (61 km) i stazu B (47 km). Start i cilj obiju staza je bio glavni crikvenički trg, a vozilo se prema Grižanama, prema predjelu Peski, Tiću, Kalcu, Pališinu, nakon čega je slijedio uspon na Peske te cilj u centru Crikvenice. Staza A, osim po dužini staze, bila je zahtjevnija i zbog uspona. Staza B se vozila iz centra grada prema predjelu Peski, Tiću, Pališinu, nakon čega je slijedio uspon na Peske i povratak u Crikvenicu. Također, obje staze su sadržavale dvije okrjepne stanice. Pobjednik staze A je Anthony Bilić sa rezultatom 2:41:46, a staze B Marko Fržop u vremenu 2:07:48. Proglašenje pobjednika održano je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

Sve detalje i novosti vezane uz navedene programe možete pronaći na www.rivieracrikvenica.com i Facebook stranici Crikvenica – Croatia.

Organizatori: TZG Crikvenice. Partneri: Biciklistički klub Crikvenica, BK Bike event. Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Eko – Murvica i ŽLU Crikvenica.

error: Content is protected !!