Dva požara jučer na Krku, Dinko Petrov: Održavajte dimnjake čistima, posljedice mogu biti teške

“Najgore je kada dođe do prijenosa topline na krovne grede i krovište, tada dolazi do najtežih posljedica”, ističe Petrov

 Na području otoka Krka jučer je došlo do dva požara. Desetak minuta prije 17 sati vatrogasci su dobili poziv o požaru vozila na cesti nedaleko Gostinjca, a po dolasku na mjesto događaja mogli su samo ugasiti vatru na kamionu kojega je već progutao plamen. Srećom, u ovom događaju nitko nije ozlijeđen, rekao nam je Dinko Petrov, zapovjednik JVP Grada Krka.

No mnogo ozbiljnije posljedice po ljudsko zdravlje mogle su se dogoditi u drugom požaru koji je buknuo na području grada Krka, gdje se zapalio dimnjak. Intervencijom vatrogasaca i ovaj je požar na vrijeme ugašen.

“Sezona grijanja je počela i ovo je dobro upozorenje svima na važnost održavanja dimovodnih kanala. Ako oni nisu pravilno očišćeni, može doći do zapaljenja i velikih problema. Najgore je kada dođe do prijenosa topline na krovne grede i krovište, tada dolazi do najtežih posljedica. Zato koristim ovu priliku da podsjetim sve građane na važnost održavanja, odnosno redovnog čišćenja dimovodnih kanala”, upozorio je Petrov.

Foto: Čitatelj Bodulija.net-a
error: Content is protected !!