Daniel Strčić objavio kandidaturu za načelnika Punta: Mještani će kontrolirati svaku kunu u proračunu

Strčićevo iskustvo je, među ostalim, u vođenju projekata iz EU fondova, pa ne čudi da upravo u njima vidi veliku priliku za financiranje razvojnih projekata Punta i Stare Baške.

Politika služi mještanima, a ne sebi i svojim interesima, općinu se voli tako što se koriste znanja i vještine i povlači novac iz dostupnih fondova, umjesto da se kreditno zadužuje, čulo se danas na predstavljanju nezavisne liste Daniela Strčića, kandidata za načelnika općine Punat. Podršku su Strčiću u Puntu iskazali i Iva Rinčić, nezavisna kandidatkinja za županicu Primorsko-goranske županije i Davor Štimac, kandidat za gradonačelnika Rijeke. Oboje su istaknuli kako su se i sami uključili u predstojeće lokalne izbore i u politiku jer žele promjene, kakve trebaju i Puntu i Rijeci i cijeloj županiji.

– U razgovorima s Puntarima i Starobašćanima iznenadio sam se koliko su neinformirani o zaduženosti općine u protekle četiri godine, koliko malo znaju o tome kako se troši novac, koji su planovi sa zemljištima i slično. Obećao sam im i to ću prvo napraviti: uključit ćemo sve mještane u upravljanje općinom jer oni moraju znati što se događa, a omogućit ćemo im i stalno praćenje proračuna, kako bi znali što se s kojom potrošenom kunom napravilo – istaknuo je Daniel Strčić, kandidat za načelnika općine Punat, na predstavljanju svoje nezavisne liste. Strčićevo iskustvo je, među ostalim, u vođenju projekata iz EU fondova, pa ne čudi da upravo u njima vidi veliku priliku za financiranje razvojnih projekata Punta i Stare Baške. O prilikama razvoja županije, koje se slabo iskorištavaju govorila je i kandidatkinja za županicu.

– Upravo na primjeru Punta vidimo koliko smo vremena izgubili i prilika propustili. Vrijeme je da stanovnici Punta, baš kao i ostalih mjesta u našoj županiji, daju priliku novim licima, kao što je Daniel Strčić, a koji imaju volju, želju, znanje i energiju mijenjati stvari. Treba nam svježine u politici i vraćanja dostojanstva političarima. Vjerujem da upravo mi to možemo promijeniti – naglasila je Iva Rinčić.

Da jake županije nema ni bez jakog središta i najvećeg grada – Rijeke, dodao je kandidat za gradonačelnika toga grada, istaknuvši kako ga entuzijazam Puntara veseli i tjera da još više zapnu u kampanji i svi skupa pobijede stare i potrošene politike.

– Došao sam podržati Daniela i poručiti Puntarima da će u Rijeci uvijek imati partnera i prijatelja jer je cijela naša županija mala, da bismo se dijelili po općinama i gradovima. Dobar primjer je krčki aerodrom, kojeg su pretekli i Zadar i Pula, samo zato jer nam nedostaje zajedništva i ambicije da budemo bolji i uspješniji. Raduje me što smo danas u Puntu i zbog mojih korijena jer je obitelj moje majke porijeklom baš iz Punta – rekao je Davor Štimac.

Puntari su danas najavili i skorašnje predstavljanje svih kandidata s liste, kao i predstavljanje najvažnijih projekata za razvoj Punta. Među njima prednjače oni koji će već tijekom prvog mandata značajno pridonijeti boljem životu mještana a da se pritom općina neće zaduživati.

error: Content is protected !!