Daniel Strčić: Nema vremena za slavlje, zasukat ćemo rukave i bacamo se na posao. Hvala svima!

“Ovim putem želim čestitati kolegi Marinku Žicu koji ima većinu u Općinskom vijeću. Vjerujem da ćemo imati dobru i kvalitetnu suradnju za dobrobit naše općine i svih našim mještana”

Daniel Strčić novi je načelnik Općine Punat, pokazuju neslužbeni rezultati DIP-a. Nakon što je u prvom krugu izbora razlika između Strčića i dosadašnjeg puntarskog načelnika Marinka Žica bila tek dvadesetak glasova – koje je redom odnio treći kandidat, Željko Manzoni – u drugom krugu razlika je bila daleko značajnija. Strčić je slavio sa 704 glasova, dok je Žicu povjerenje poklonilo 560 glasača.

“Pobijedila je demokracija, nikad više ljudi izašlo je na izbore u Puntu. Od srca hvala svima koji su u nama prepoznali snagu za postići promjene. Nećemo razočarati, svi će imati priliku osobno vidjeti ostvarenje ciljeva koje smo zacrtali u našem programu. No najvažnije, moja vrata će uvijek biti otvorena svim mještanima, svim kvalitetnim projektima i idejama”, kaže Strčić.

U ostvarivanju ciljeva iz programa otegotna okolnost bit će mu činjenica da je njegov protukandidat osvojio većinu u Općinskom vijeću. Koalicija SDP-PGS-HSU na čelu s Marinkom Žicem osvojila je naime 5 mjesta u Općinskom vijeću, dok Strčićeva lista ima 4 mjesta, što znači da će novi i stari puntarski načelnik morati pokušati pronaći zajednički jezik u predstojećem periodu. Toga je svjestan i Strčić.

“Ovim putem želim čestitati kolegi Marinku Žicu koji ima većinu u Općinskom vijeću. Vjerujem da ćemo imati dobru i kvalitetnu suradnju za dobrobit naše Općine i svih naših mještana. Uoči izbora rekao sam da ako izgubim neću plakati, a ako pobijedim neću slaviti. Večeras ćemo zato samo nazdraviti, ali nema slavlja. Već sutra ćemo zasukati rukave i bacamo se na posao, za ostvarenje svih onih ciljeva za koje je glasala većina naših sugrađana”, najavio je Daniel Strčić, novi načelnik Općine Punat.

error: Content is protected !!