Dan Grada Krka: Trodnevna keramičarska akcija 20RK20 – Poklon gradu Krku

Udruga Rukotvorine Krk u suradnji s riječkim keramičarom Borisom Roceom, Centrom za kulturu Grada Krka i Foto klubom Krk, od petka, 12., pa sve do nedjelje, 14. lipnja 2020. godine, na Trgu Kamplin priređuje manifestaciju 20RK20 – Poklon gradu Krku, u čijem je fokusu izgradnja jednokratne peći za keramiku od otpadnog stakla.

Riječ je o dugo razrađivanom projektu čije je vođenje povjereno jednoj od članica Rukotvorina Krk Renati Vojnić, a koji 12. lipnja, na prostoru Kamplina započinje upravo izgradnjom peći i njezinim paljenjem, a nakon cjelodnevne vatre, postizanja optimalne temperature i gašenja, ondje će se krenuti peći glinene makete Okrugle ili Venecijanske kule (kao dijela Frankopanskog kaštela) prethodno izmodelirane u raznim dimenzijama.

Te će skulpture zajedno s drugim rukotvorinama, poput magneta, bedževa i privjesaka s geslom 20RK20, zatim biti predstavljene kao svojevrsni suveniri i memorabilije. Također, planirano je da se i staklo (tj. staklene boce), koje u procesu kaljenja znaju poprimiti zaista atraktivne forme, zajedno s ostalim prigodnim artefaktima, tijemom zimskih mjeseci, izlože u Galeriji Decumanus. Ovu će trodnevnu keramičarsku akciju pratiti i radionice kiparskih vještina (s naglaskom na modeliranje), što znači da se svi zainteresirani kreativci, bez obzira na dob, pozivaju da sudjeluju u programu manifestacije, s time da je sudjelovanje potrebno najaviti, i to telefonom na: 099 20 07 399 (Zdenka Doma).

Izvor i foto: Grad Krk

error: Content is protected !!