Crna ovca broji dane u toru do početka festivala

Jedno je sigurno, na Crnoj ovci ne mogu ostati gladna ni najzahtjevnija nepca jer se uistinu nudi za svakoga ponešto

Iz tora Crne ovce dobro upućeni izvori kažu da se obavljaju zadnje pripreme za početak najslasnijeg festivala u Baški, na kojem će se od ovog petka do nedjelje uživati u nadaleko poznatoj janjetini otoka Krka, pripremljenoj na razne i najbolje načine u restoranima i na štandovima Crne ovce.

Janjetina na ražnju ili na roštilju, pripremljena na gulaš ili na lešo, kao pljeskavica ili janjeći kotlet… samo je dio slasne janjeće ponude, a svim posjetiteljima Crne ovce će, uz bogat i besplatan glazbeni, sportski i kulturni program, jedina dvojba biti što izabrati. Jer, izbora neće nedostajati.

– Naša je Crna ovca  postala već nadaleko poznat festival, koji je prešao granice i Baške i Krka, pa i okolnih zemalja. Jako smo ponosni na festival koji, unatoč dugoj tradiciji i brojnim izdanjima, svaki put uspijeva iznenaditi još boljim i još bogatijim programom. Ovogodišnja Crna ovca ima najjači program i svi željno iščekujemo početak festivala. Ugostitelji u Baški su, također, osmislili izvrsnu ponudu janjetine, pa sam siguran i da će svi naši gosti uživati skupa s nama – ističe Toni Juranić, načelnik općine Baška.

Festival Crna ovca uvijek nastoji očuvati i tradiciju Baške i otoka Krka pa će se u ponudi naći i presnac, tradicionalna poslastica otoka Krka na bazi mladog ovčjeg sira. Svi posjetitelji moći će degustirati presnac u subotu od 16,30 sati na Placi, zahvaljujući suradnji s pekarom Vrbnik, čiji je presnac i čuven i popularan.

Pored nezaobilazne slastice, više objekata i štandova će imati posebnu janjeću ponudu. Tako će Bistro Kod Frge, na centralnom festivalskom štandu, pripremati pečenu domaću janjetinu, janjetinu na lešo s povrćem, gulaš od janjeće jetre s palentom, janjeću jetru na grilu s prilogom, janjeći žgvacet sa šurlicama i janjeći kotlet s prilogom. U Heritage Hotelu Forza će nuditi janjeću juhu, pečenu janjetinu s krumpirom, janjeći žgvacet sa šurlicama, janjeći kotlet i rižoto s mladim lukom, kao i spomenuti presnac. U konobi Placa će se moći kušati janjeća kobasica, janjeća pašteta i ovčji sir, a nudit će i janjeću kobasicu i ovčji sir TO GO.

Restoran Lantino pripremat će mladu pečenju janjetinu s proljetnim krumpirom, raviole s janjetinom na kremi od pečenog patlidžana, janjeće kotlete s pekarskim krumpirom, sporo pečenu janjeću butkicu u tamnom pivu, mlade krumpire i njoke, kao i ragu od janjetine s domaćim njokima. U Tina House nudit će se janjeći burgeri, dok će Valamar Riviera Mezzino Street Food posjetiteljima ponuditi janjeće burgere, ali i juneće i vegan burgere, kao i janjetinu „va škartocu“, baš kao i kokošicu „va škartocu“ te pastirsku kobasicu.

Jedno je sigurno, na Crnoj ovci ne mogu ostati gladna ni najzahtjevnija nepca jer se uistinu nudi za svakoga ponešto.  Više o festivalu na: https://www.crnaovca.hr/ .

error: Content is protected !!