COVID-19 u postocima: Evo gdje i koga najviše pogađa te kako stoji Krk

Najveći broj zaraženih otpada na riječko područje, dok je situacija najbolja na Krku, Cresu i Lošinju.

U posljednja 24 sata u PGŽ-u je 30 novooboljelih osoba od koronavirusa, a 36 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području županije trenutno je 594. Među novozaraženima je i jedna osoba s otoka Krka.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 435 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova danas iznosi 6.9%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na bolničkom liječenju se nalazi 39 pacijenata. Od toga su na respiratoru 4 pacijenata. Tijekom jučerašnjeg dana jedna je osoba preminula od COVID-19 bolesti.

Udio liječenih osoba od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ ostaje stabilan i iznosi 6.6% istoimenog udjela.
Zemljopisna i starosna distribucija COVID-19 bolesti u PGŽ-u pokazuje da najveći broj zaraženih otpada na riječko područje, dok je situacija najbolja na Krku, Cresu i Lošinju. Djeca i mladi i dalje najrjeđe oboljevaju od COVID-a, slijede umirovljenici, a najpogođenije je radno aktivno stanovništvo.

U postocima to izgleda ovako:

Rijeka i riječki prsten 20-67%
Crikveničko-vinodolska 5-17%
Liburnija 3-10%
Krk 1-3%
Cres-Lošinj 1-3%

Školska djeca 3-10%
Studenti 2-7%
Radna populacija 16-53%
65+ 9-30%

error: Content is protected !!