Četvrti dan za redom nema preminulih od COVIDA: U PGŽ-u 394 novooboljelih, na Krku 30

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka već četvrti dan za redom nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti

U PGŽ-u je 394 novooboljelih, a 372 su osobe ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao na 3041. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1301 uzoraka briseva, što čini udio od 30.28% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 264 novooboljelih, 54 s Liburnijskog područja, 30 s otoka Krka, 23 iz Crikveničko-vinodolskog područja, devet s otoka Lošinja, šest s otoka Raba te po četiri s otoka otoka Cresa i Gorskog kotara. Njih 231 pripada radno aktivnoj populaciji, 80 mlađim dobnim skupinama te 93 skupini starijih od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas smanjiio za deset osoba u odnosu na jučer i iznosi 65. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru više nema pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka već četvrti dan za redom nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog manjeg rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih osoba stabilan te iznosi 2.41%.

error: Content is protected !!