Četiri atraktivna outdoor sportska programa: Kraj rujna u znaku Baška Outdoor Festivala

Šesti Baška Outdoor Festival nudi četiri atraktivna outdoor sportska programa: trail trčanje, brdski biciklizam, planinarenje i zipline; sve uz posebne pogodnosti smještaja.

Baška Outdoor Festival prošle godine proslavio je svoj prvi mini jubilej, kojeg je još posebnijim učinilo osvajanje nagrade najboljeg outdoor događaja prema ocjenjivanju najvećeg outdoor magazina u Hrvatskoj „People Outdoors“ – projekt Prvi Outdoor Oscar.
Festival je u svom petom izdanju, 2019. godine, potvrdio status najposjećenijeg izvansezonskog događanja na otoku Krku, s brojnim sudionicima koji su uživali u raznovrsnim mogućnostima outdoor avantura u Baški.

Baška Outdoor Festival datum je kojeg u svojim kalendarima upisuju svi ljubitelji sporta i adrenalina.

Uz potporu i angažiranost suradnika i partnera, vrijedno se radilo kako bi se organizirao festival uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Program će tako biti nešto drugačiji u odnosu na prijašnje godine, kako bi sigurnost sudionika mogli staviti na prvo mjesto, ali dobrog raspoloženja neće nedostajati.

Zahvaljujući prirodnim ljepotama jedinstvenog krajolika Baške, koje su idealna kulisa za različite vrste outdoor aktivnosti, svi zaljubljenici aktivnog i sportskog načina života pronaći će nešto za sebe u bogatom trodnevnom programu ovogodišnjeg izdanja Baška Outdoor Festivala, koji organiziraju Turistička zajednica općine Baška, u partnerstvu s Valamarom i organizatorima sportskih sadržaja.

Program počinje u petak, 25. rujna, Zipline Edisonom na kojem će svi avanturisti moći isprobati vožnju terenskim vozilom, hodati u prirodi i spuštati se po sajlama dužim od dva kilometra.

 

U subotu, 26. rujna se posjetiteljima Baška Outdoor Festivala nude brojni izazovi, a najveći među njima možda je koju aktivnost odabrati za sebe, ili cijelu obitelj. Za bicikliste se pobrinuo Adria Bike, koji organizira Krk’n’Roll MTB maraton s dvije staze, duljina od 32 i 63 kilometara, namijenjen ženama i muškarcima (napomena: e-bike i mtb).

Ljubitelji trail utrka će doći na svoje u sklopu Krk Island Trail 2020, na treking natjecanju, koje organizira Treking liga i to u tri kategorije: 8, 14 i 24 kilometra.

U nedjelju će, za one koji više vole planinariti, biti organiziran izlet Baška Hike Tour, na kojem će ih Promotiv Travel Outdoor provesti trasom Baška – Heritage Hotel Forza – Zarok – ispod velikog Gradeca – Prijevoj Vraca – Rt Škuljica – Bag – Pješčara Zarok – Baška. Izlet će svim planinarima omogućiti i upoznavanje s Baškom i okolicom, a obzirom na nevjerojatne vizure i netaknutu prirodu koja vas čeka iza svakog ugla, preporučamo obavezno nošenje fotoaparata.

Posjetiteljima je, kao i svake godine do sada, na raspolaganju i posebno povoljan smještaj kod partnera festivala, Valamar Riviere.
U Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar 3* već od 33 eura po osobi i danu za polupansion s pićem te posebna ponuda smještaja u mobilnim kućicama Baška Beach Camping Resorta uz 15 posto popusta.

Dodatne informacije se mogu dobiti na mailu baskaoutdoor@valamar.comwww.valamar.com

Heritage Hotel Forza također je osigurao posebnu ponudu smještaja s 15 posto popusta (bonus code OUTDOOR 2020)!
Dodatne informacije na mailu info@hotelforza.hrwww.hotelforza.hr/hr/provjeri-raspolozivost.html

Za one željne kampiranja, kamp Mali nudi posebnu ponudu smještaja uz 10 posto popusta na parcelama.
Dodatne informacije na mailu: info@kamp-mali.hrwww.kamp-mali.hr

Dodatne informacije o Baška Outdoor Festivalu dostupne su i na www.visitbaska.hr, +385 51 856 817, info@visitbaska.hr, a posjetiteljima su na raspolaganju i jedinstvena outdoor karta i outdoor brošura, kao i dvije nove aplikacije za lakše snalaženje na terenu, na poveznici: https://www.krkoutdoor.com/.

error: Content is protected !!