Caritas poslao 15 paleta pomoći za djecu i starije u Ukrajinu, donacije stižu i s Krka

“Ovime je naš Biskupijski Caritas nastavio pošiljke humanitarne pomoći za Ukrajinu, čime je do sada otpremio 21 paletu razne humanitarne pomoći procijenjene vrijednosti od preko 220.000 kuna”

Nakon nedavnog žurnog apela nacionalnoga ukrajinskog Caritasa Spes upućenog Hrvatskom Caritasu, u kojoj traže pomoć za djecu i starije osobe, Caritas Biskupije Krk odgovorio je pošiljkom od 15 paleta humanitarne pomoći u vrijednosti od preko 160.000 kuna.

Caritas Biskupije Krk proslijedio je apel u svojoj biskupiji te organizirao sabirnu akciju kojom je do kraja svibnja prikupljena pomoć u vidu ljetne odjeće i obuće, posteljine, dječjih i medicinskih pomagala i drugog. U Biskupiji je prikupljeno i otpremljeno 15 paleta humanitarne pomoći, ukupne procijenjene vrijednosti od preko 160.000 kuna. Akcija se provela na otoku Krku, te u župama Mali Lošinj i Rab.

Tijekom svibnja zabilježene su sve više rastuće potrebe pripadnika dviju dobnih skupina koje su, uhvaćene usred ratnih zbivanja u Ukrajini, sve više ugrožene – djeca predškolske i mlađe školske dobi te starije osobe. Ova je pošiljka odgovor na apel Caritasa Spes Ukrajine koji je osobito zatražio žurnu pomoć u invalidskim kolicima, hodalicama i ostalim pomagalima – ali i u vidu ljetne odjeće i posteljine te dječjih kolica, sklopivih krevetića i dr.

“Ovime je naš Biskupijski Caritas nastavio pošiljke humanitarne pomoći za Ukrajinu, čime je do sada otpremio 21 paletu razne humanitarne pomoći procijenjene vrijednosti od preko 220.000 kuna. Trenutno je i dalje aktivno prikupljanje novčanih priloga od kojih je do sada za pomoć izbjeglicama i stradalima u Ukrajini preko našega Biskupijskoga Caritasa prikupljeno 167.815,45 kuna”, kažu iz krčkog Caritasa.

Caritas Biskupije Krk zahvaljuje svim suradnicima, donatorima i volonterima; Domu za starije osobe Mali Kartec Krk, Župi Rođenja BDM Mali Lošinj, gdje su na poseban način sudjelovali roditelji vjeroučenika te brojni volonteri predvođeni sestrama Ančelama, Župi Uznesenja BDM Rab, volonterima Biskupijskog Caritasa iz župa Linardići, Poljica i Krk, Hrvatskom Caritasu na organizaciji transporta te svima koji su medijski popratili ovu akciju.

 

 

error: Content is protected !!