Božić po starinsku u DUBoaku: kako su izgledali blagdani naših starih

“Na adventskom druženju „Božić po starinsku“ ćemo poslušati kako je ovo božićno vrijeme izgledalo polovicom prošloga stoljeća, što se jelo, što se pjevalo, kako se živjelo, je li bilo poklona pod jelkom, i je li uopće bilo jelke?”

“Nisu naši dedi i babe oduvijek bili stari! I oni su nekoć bili djeca, a i današnja će djeca jednoga dana postati babe i dedi! I onda će, isto kao i sada, pogled na „daleku prošlost“ minule mladosti izgledati egzotično, pomalo čak i nevjerojatno. Ali da bismo mogli potpuno razumjeti i cijeniti današnjicu, valja nam se upoznati s prošlošću. Povezat ćemo se na taj način ne samo s našim precima već i krajem u kojem živimo”, kaže Ivo Bogović, voditelj Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak, najavljujući adventsko druženje s vrlo zanimljivom temom.

“Ovim putem pozivamo svu djecu i učenike da nam se pridruže u petak 16. prosinca u 19 sati u Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak na adventskom druženju „Božić po starinsku“ na kojoj ćemo poslušati kako je ovo božićno vrijeme izgledalo polovicom prošloga stoljeća, što se jelo, što se pjevalo, kako se živjelo, je li bilo poklona pod jelkom, i je li uopće bilo jelke? A onda ćemo okititi naše tradicionalno božićno drvce onako kako se to činilo u ono vrijeme. Dođite, povežite se sa svojim korijenima i zabavite se s nama”, poručuju iz DUBoaka.

error: Content is protected !!