Adrenalinski vikend u Baški: Stižu biciklisti, ali i atraktivni Porschei

Defile automobila Porsche Club Steiermark rijetka je prilika za ljubitelje automobila da se upoznaju sa klasicima ovog brenda, a svi posjetitelji, kao i djeca osnovne škole Baška koja će imati priliku i provozati se u njima, moći će se fotografirati sa ovim limenim ljubimcima

Krk Bike Adrenaline Story – vikend stvoren za sve MTB entuzijaste i ljubitelje atraktivnih spustova, ovoga vikenda starta iz Baške. Iskusni, ali i rekreativni brdski biciklisti, željni dobre i uzbudljive vožnje, pronaći će odličnu zabavu na otoku Krku tijekom vikenda 07. i 08. svibnja.

Prvi dan, subota 7. svibnja Krk MTB Adrenaline Story započinje kružnom MTB biciklističkom turom, uz pratnju iskusnih vodiča. Kroz ovu izazovnu rutu biciklistički entuzijasti će upoznati ljepote krškog krajolika i autentične povijesne i gastronomske priče otoka Krka. Duga 40 km, sa 1000 visinskih metara uspona, ova kružna ruta vodi od Stare rive u Baški, preko „Mjesečevog platoa“ kroz polja žlahtine, sve do Vrbnika. Nakon kratke okrijepe slijedi vožnja natrag do Baške, gdje bicikliste očekuje degustacija žlahtine i najpoznatije otočne tjestenine – domaćih šurlica.

Nedjelja je pak dan rezerviran za sve one željne uzbuđenja i potpunog doživljaja vožnje spustovima najpopularnijim otočnim trailovima.

“Zahvaljujući “shuttle” vozilima imate mogućnost, da u društvu iskusnih vodiča bez puno muke istražite spustove koji kreću s Treskavca prema Puntu i Baški. Tijekom ture organiziramo okrijepu za svih, a nakon kratkog osvježenja, za one najodvažnije bike & hike tura preko najvišeg vrha otoka Krka – Obzove (569 m) natrag u Bašku, gdje vas čeka osvježenje na poznatoj Veloj plaži”, kažu organizatori.

Za sve sudionike osigurane su  okrijepe  i shuttle prijevoz, a vrijedne adrenalinske (i ukusne) nagrade očekuju najbrže i najkreativnije  sudionike. Svi detalji i prijave dostupni su OVDJE.

Defile atraktivnih Porschea Baškom

Uz biciklistička uzbuđenja, Bašku ovoga vikenda čekaju i auto-avanture.

Na poziv gospodina Helmuta Heubergera, velikog zaljubljenika u automobilizam, ali i Bašku, u koju se vraća već više od četiri desetljeća, tridesetak automobila marke Porsche sudjelovat će u defileu kroz centar Baške. U sklopu svog proljetnog putovanja po Kvarneru, članovi Porsche kluba Steirmark iz Austrije u subotu, 07.05. u popodnevnim satima, proći će kroz sam centar Baške i zaustaviti se na Paladi, nakon čega će u Gostionici Bag biti organiziran prijem i druženje.

Defile automobila Porsche Club Steiermark rijetka je prilika za ljubitelje automobila da se upoznaju sa klasicima ovog brenda, a svi posjetitelji, kao i djeca osnovne škole Baška koja će imati priliku i provozati se u njima, moći će se fotografirati sa ovim limenim ljubimcima.

Fasciniranost brendom Porsche traje desetljećima. Porsche predstavlja kvalitetu i atraktivnost, a čarobne vizure Baške i otoka Krka zasigurno će dodati posebnost doživljaju svih okupljenih.

 

error: Content is protected !!