Oživljavanje tradicije: Radionica Slow Food Travel u Malinskoj

Cilj ovakvog vida turizma je posjetiteljima približiti autohtone lokalne sorte i pasmine, kao i općenito lokalnu gastronomiju, ali i kulturu te identitet građen na njima

U Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak u Malinskoj 30. listopada 2024. s početkom u 16.00 sati održat će se radionica SLOW FOOD TRAVEL.

Radionica je namijenjena poljoprivrednicima, ugostiteljima, chefovima, turističkim agencijama i turističkim zajednicama koji su spremni sagledati održive alternative masovnom turizmu, s naglaskom na oživljavanju tradicija vezanih uz poljoprivredu i gastronomiju otoka Krka.

Mreža Slow Food Travel nudi priliku razvijanja destinacija na planu gastronomije, a na tom putu slijedi stroge smjernice, odnosno filozofiju Slow Food pokreta, koja gradi saveze između lokalnih proizvođača i ugostitelja, a samim time i dodatnu vrijednost za poljoprivrednu i gastronomsku baštinu, ali i destinaciju u cjelini. Cilj ovakvog vida turizma je posjetiteljima približiti autohtone lokalne sorte i pasmine, kao i općenito lokalnu gastronomiju, ali i kulturu te identitet građen na njima.

Radionicu ću voditi stručnjakinje iz talijanske organizacije Slow Food International. Objasnit će Slow Food filozofiju i prikazati primjere dobre prakse postojećih Slow Food Travel mreža te prilike za uključivanje krčkih proizvoda i nuditelja usluga.

Prezentacija će biti održana na engleskom jeziku uz osigurani prijevod na hrvatski.

Nakon prezentacije uslijediti će pokazna radionica izrade šurlica, kao primjer moguće Slow Food Travel radionice za područje otoka Krka.

Zbog ograničenog broja sudionika, mole se zainteresirani da se prijave na duboak@malinska.hr do 29. 10. 2024.

Ova radionica je podržana u sklopu projekta SReST iz programa Interreg dunavska regija, koji sufinancira Europska unija.

error: Content is protected !!