Kreće rekonstrukcija Opatijske ulice

Investicija je ukupno vrijedna 585.851,49 eura, od čega će Primorsko–goranska županija temeljem potpisanoga Sporazuma, sufinancirati projekt s 300 tisuća eura, a Grad Rijeka preostali iznos

Tijekom ovoga tjedna započinju pripremni radovi na rekonstrukciji dionice Opatijske ulice, od hotela Hilton do početka autokampa Preluk, u dužini od oko 1.270 metara, priopćili su iz Rijeka plus d.o.o., kao nositelji ovoga projekta.

Investicija je ukupno vrijedna 585.851,49 eura, od čega će Primorsko–goranska županija temeljem potpisanoga Sporazuma, sufinancirati projekt s 300 tisuća eura, a Grad Rijeka preostali iznos.

Temeljem postupka javne nabave izabran je izvođač radova, tvrtka Guste zidine d.o.o. Radovi uključuju skidanje, odnosno frezanje dotrajalog završnog sloja asfalta, sanaciju kolničke konstrukcije u punoj širini te izgradnju jednostranog nogostupa duž cijele dionice na način da se ugrađuje rubnjak koji će nadvisivati kolnik, čime će se razdvojiti pješački promet i unaprijediti sigurnost svih sudionika u prometu.

Uz to, uz prometnicu će se postaviti i nova ograda visine 1,10 metara u skladu s važećim propisima, što znači da će se sve tri vrste ograde, koja trenutno postoje na lokaciji, zamijeniti novom. Naime, na dijelu južne strane prometnice sada se nalazi površina uz kolnik namijenjena za pješački promet, odijeljena od kolnika obilježenom rubnom crtom, dok se na ostalom dijelu proteže nogostup. Sigurnije prometovanje predviđeno je i djelomična izgradnja sustava oborinske odvodnje, s obzirom da se oborinska voda u postojećem stanju prometnice slijevala po terenu. Izgradnjom slivnika uz rub nogostupa na lijevoj strani prometnice, oborinska voda će otjecati u upojni bunar, a za bujične vode ugradit će se i betonske kanalice.

Prilikom izvođenja radova na nogostupu, neće se prekidati prometovanje dionicom već će promet biti propuštan naizmjenično. Tijekom samoga postupka aslfatiranja kolnika, prometnica će se zatvoriti, a promet će se odvijati obilaznim pravcima. Riječ je o prometnici kojom se povezuju jedinice lokalne samouprave u turistički vrlo razvijenom području za koje je nužna kvalitetna i sigurna prometna infrastruktura.

Obnovljena prometnica, zahvaljujući suradnji Primorsko–goranske županije i Grada Rijeke unaprijedit će sigurnost svih sudionika u prometu, a završetak radova očekuje se do konca veljače 2025. godine, poručuju iz Rijeka plusa.

S obzirom da je riječ o velikom zahvatu, u svrhu što kvalitetnijeg informiranja javnosti, Rijeka plus d.o.o. će o svim fazama radova kontinuirano obavještavati javnost putem medija, službene web stranice Društva, i društvenih mreža. Za sva eventualna pitanja građana vezano za predmetno, Rijeka plus stoji na raspolaganju putem telefona 051 311 401, kao i putem službene mail adrese info@rijeka-plus.hr.

FOTO: Grad Rijeka

error: Content is protected !!