Općina Dobrinj objavila Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi

Općina Dobrinj objavila je Javni poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi za 2025. godinu.

Sredstva iz proračuna Općine Dobrinj osigurana za financiranje programa javnih potreba u kulturi namijenjena su potpori djelatnostima, programima i projektima, aktivnostima i manifestacijama u kulturi od interesa za Općinu Dobrinj.

U procesu vrednovanja prijavljenih programa i projekata posebna pozornost bit će posvećena ispunjavanju prioriteta i ciljeva kulturnog razvitka: razini kvalitete i stručne utemeljenosti, uključenosti lokalne zajednice, ekonomičnosti te kontinuitetu u djelovanju predlagatelja programa i projekata.

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge te druge pravne i fizičke osobe koje djeluju u sljedećim djelatnostima i područjima: kulturno-umjetnički amaterizam (glazbeni i folklorni); glazbene, glazbeno-scenske i scenske umjetnosti; vizualne umjetnosti; poticanje književnog stvaralaštva; valorizacija i prezentacija povijesnog, kulturno-umjetničkog, folklornog i etnografskog nasljeđa te redovna djelatnost udruga u kulturi.

Prijave za financiranje javnih potreba u kulturi podnose se na odgovarajućim obrascima koji su dostupni na mrežnim stranicama Općine Dobrinj. Za svaki pojedini program/projekt prijavitelj podnosi zasebnu prijavu s propisanom dokumentacijom.

Prijave se podnose u razdoblju od 30. rujna 2024. godine do 31. listopada 2024. godine.

Svi detalji i cjelovit tekst natječaja dostupni su OVDJE.

error: Content is protected !!