BRASS PALMAS FESTIVAL – “Festival limene glazbe uz more” po 6. put u Baški

Na ukupno četiri pozornice nastupit će 18 glazbenih sastava sa ukupno 125 izvođača

Svake se godine krajem lipnja u Austriji organizira veliki Woodstock event za ljubitelje limene glazbe ”Woodstock der Blasmusik” na kojem sudjeluje više od 100.000 ljudi. Već 6. godinu Baška je domaćin „mini“ verzije tog festivala pod nazivom Brass Palmas Festival – Woodstock beach club, ili „Festival limene glazbe uz more“ koji se upravo održava. Zajedničkim snagama organizatori Splashline i Anklang kreirali su ovaj jedinstveni format 2018. godine kreirajući glazbeni spektakl uz more. Od 19. do 22. rujna oko 2.300 Nijemaca i Austrijanaca, ljubitelja puhačkih instrumenata, okupiraju naš zlatni otok, odnosno Bašku.

Brass Palmas nudi dinamičnu postavu limenih orkestara i glazbenika, spajajući mješavinu tradicionalne i moderne limene glazbe koja odgovara svim dobnim skupinama. Od samog jutra pa do zalaska sunca, a onda i tijekom večernjih programa, gosti festivala i glazbenici zajedno slave, zajedno sviraju i provode četiri dana u idiličnom okruženju Baške.

Na ukupno četiri pozornice nastupit će 18 glazbenih sastava sa ukupno 125 izvođača, a oni su redom: DeSchoWieda, Saso Avsenik & seine Oberkrainer, Matakustix, d’Hundskrippln, The Hopfenswingers, VoixxBradler, Desperate Brasswives, Fenzl & Bäänd, Blowing Doozy, Südtiroler Lausbuam, Blech Cuvée, moritz & co, MaddaBrassKa, Flotte Musi, Seeblech, Brässluft, Austro Brazil Connection, Innviertler Klarinettnmusi DJ Martinez.

Jutarnji program počinje u Porto Beach Clubu, na samoj plaži uz odličnu plesnu glazbu. U poslijepodnevnim satima Pool Stage u Baška Beach Camping Resortu mami kombinacijom bazena i vrućih zvukova, dok se navečer gosti festivala okupljaju na dnevnom finalu na glavnoj pozornici Brass Palmas pod šatorom postavljenom za ovu priliku pored Corinthia Baška Sunny Hotel by Valamar. Svestranog programa ne manjka, jer osim na pozornicama, zabava je osigurana i na Party brodu te Brass Bayu u sklopu Bunculuka Camping Resorta. Gosti festivala popunili su kapacitete kampova i hotela, ali također borave i u privatnim apartmanima u Baški (smješteni su većim dijelom u Valamarovim hotelima i kampovima, njih 1800, dok ih je više od 500 smješteno u kapacitetima privatnog smještaja u Baški). Prekrasna pješčana plaža u Baški, sunce i more dok u pozadini odzvanjaju zvuci alpske folklorne glazbe jedinstveni su doživljaj koji sudionici ovog festivala, ali i brojni drugi gosti, ne žele propustiti.

Turistička zajednica općine Baška, Općina Baška, brojni ugostitelji i mještani Baške te njezini posjetitelji od prvog dana podržavaju i svakog rujna željno iščekuju ovaj zabavni festival, koji se ujedno svake godine održava u razdoblju posezone što svakako pridonosi ostvarenju još boljih turističkih rezultata na koncu mjeseca rujna.

Valja napomenuti da je već u tijeku i booking 2025. godine za sve koji žele prisustvovati ovom glazbenom festivalu!

error: Content is protected !!