Epic Rides Krk: 180 sudionika istražilo ljepote zapadnog dijela otoka

S Trga krčkih glagoljaša, u samome srcu grada Krka, na turu je krenulo 180 biciklista, iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije i Austrije. Ruta je započela kroz kombinaciju cesta i makadama, vodeći sudionike prema Vrhu, jednoj od najviših točaka ture

Protekle subote, 7. rujna, u gradu Krku održan je Epic Rides Krk: Šotovento, dio popularne serije biciklističkih tura Epic Rides Hrvatska. Ovo jedinstveno biciklističko događanje okupilo je bicikliste svih razina kako bi istražili skrivene ljepote zapadnog dijela otoka Krka.

Epic Rides Krk: Šotovento nije utrka, već opuštena biciklistička tura namijenjena svima – od strastvenih biciklista do rekreativaca i ljubitelja prirode. Cilj događaja je omogućiti sudionicima da uživaju u zajedničkoj vožnji, otkrivajući prirodne i kulturne ljepote otoka Krka. Kroz program, biciklisti imaju priliku voziti kroz netaknute krajolike, šarmantna naselja i povijesne lokalitete, uz opuštenu atmosferu i druženje. Organizatori osiguravaju sigurnost na ruti, s pauzama za odmor, što omogućuje sudionicima da u potpunosti dožive ljepote ovoga kraja bez stresa ili natjecateljskog pritiska.

S Trga krčkih glagoljaša, u samome srcu grada Krka, na turu je krenulo 180 biciklista, iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Italije i Austrije. Ruta je započela kroz kombinaciju cesta i makadama, vodeći sudionike prema Vrhu, jednoj od najviših točaka ture. Nakon uspona, biciklisti su prošli kroz šarmantna naselja Brusići, Skrpčići, Pinezići, Žgaljići i Linardići, gdje su uživali u pogledu na tradicionalnu arhitekturu i netaknute pejzaže.

Nakon prolaska kroz brojna naselja, uslijedio je impresivni spust prema obali, do slikovite lučice u uvali Vela Jana. Ovo je bio jedan od najljepših dijelova rute, idealan za uživanje u vožnji u okruženju mora i zelenila.

Vožnja se nastavila kroz naselja Brzac, Milohniće i Poljica, sve do povijesnog lokaliteta s ostacima župne crkve sv. Apolinara, nedaleko od Bogovića. Na završnoj etapi rute, biciklisti su se uputili prema šumovitim predjelima Dubašnice, prolazeći kroz naselja Turčići, Sveti Anton, Sabljići i Strilčići. Nakon toga, ponovo su nastavili vožnju kroz područje Krka, prolazeći preko Kosića i Salatića, sve do ostataka Kaštela Salatići, prije nego što su se konačno vratili na početnu točku u samome gradu.

Biciklistička tura Šotovento – Epic Rides Krk još je jedan primjer kako aktivan odmor može biti sjajan način povezivanja s prirodom i otkrivanja prirodnih i kulturnih ljepota grada i otoka Krka.

 

error: Content is protected !!