Odlični rezultati krčkih streličara na turniru 31. Vitez grada Čakovca

Na turnir su se uputili naši otočki streličari svi redom “tradicionalci”, obitelj Maravić iz Punta, članovi SK Koros iz Kutine i Aleksandar Černjul iz Kornića, član SK Maura kal iz Krka

U nedjelju, 14. srpnja 2024. godine, u organizaciji SK Katarina Zrinski održan je WA 720 turnir “31. Vitez grada Čakovca”. Pored zidina starog grada Zrinskih okupilo se 53 streličara iz Hrvatske i Slovenije u želji da se, bez obzira na izuzetno vruće i sparno vrijeme, bore ne bi li u eliminacijskom djelu takmičenja pogađajući u jabuku osvojili titulu Viteza grada Čakovca.

Od ukupnog broja streličara gotovo pola je pucalo u disciplini tradicionalnoga luka, stilu koji u posljednje vrijeme po brojnosti dominira našim turnirima.

Tako su se na turnir uputili i naši otočki streličari svi redom “tradicionalci”, obitelj Maravić iz Punta, članovi SK Koros iz Kutine i Aleksandar Černjul iz Kornića, član SK Maura kal iz Krka.

Marta Maravić je u kategoriji djevojčica do 12 godina osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju. Sa ispucanim rezultatom od 558 bodova ušla je u raspucavanje za Maloga viteza grada Čakovca. Pogodivši jabuku u prvom krugu dvoboja ulazi u polufinale gdje ispada u drugom krugu.

Kadet Niko Maravić zauzeo je prvo mjesto i osvojio zlatnu medalju. Na žalost, 535 bodova nije se kvalificirao za raspucavanje.

Aleksandar Černjul, senior iz SK Maura kal, u drugom je dijelu turnira popravio rezultat i ispucao čak 21 više nego u prvom dijelu. Ma da su mu u konačnici samo tri boda falila do medalje Aleksandar može biti zadovoljan rezultatom jer je na ovom turniru ispucao svoj apsolutni osobni rekord.

Veteran Drago Maravić zauzeo je prvo mjesto mjesto i osvojio zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Sa ispucanih 643 krugova ulazi u boj za Velikoga viteza grada Čakovca. Pobjeđujući redom u svojoj disciplini dolazi do finala u kojem se međusobno natječu pobjednici svakoga stila. U borbi Davida i Golijata, nakon odličnog dvoboja zadnjom strijelom promašuje jabuku i gubi od složenoga luka.

U finalnim dvobojima među pobjednicima pojedinih stilova titule Viteza i ove su godine, očekivano, s najviše pogođenih jabuka osvojili streličari složenoga luka.

Titulu Mali vitez grada Čakovca ponijela je Aurelija Mlinarić iz Varaždinskog Streličarskog Kluba koja je u prvom dijelu natjecanja nastupila u kategoriji djevojčica do 14 godina dok je titulu Velikog viteza grada Čakovca osvojio senior, Lovro Rušnjak, odnedavno član SK ZGSK.

 

error: Content is protected !!