Otvorenje izložbe “Zub vremena” Ane Horvat Mrazek u Kući dubašljanske baštine

“Kao diplomiranoj konzervatorici i restauratorici umjetnina utkalo mi se pod kožu poštivanje prirode i starina te se divim svakom tragu, pukotini, oštećenju i naglašavam ih jer nam govore o prošlosti i prolaznosti”, kaže Ana Horvat Mrazek

U četvrtak 04. srpnja u 20:30 sati, na rasporedu je otvorenje nove izložbe u Kući dubašljanske baštine, “Zub vremena” autorice Ane Horvat Mrazek. Umjetnica nam donosi minimalističke skulpture od starog drveta koje daje dojam robusnosti i stabilnosti te plemenitih kovina koje su u manjih i većim komadima utkane i utisnute u drvo.

“Ovom kiparskom metaforom, senzibilnom i snažnom istovremeno, Ana odaje počast prirodi materijala i životnom iskustvu”, napisao je dr.sc. Davorin Vujčić.

“U radovima poštujem godove, krakelire, čvorove i rupe, oplemenjujem prirodno kretanje drveta, nepravilnosti i oštećenja. Kao diplomiranoj konzervatorici i restauratorici umjetnina utkalo mi se pod kožu poštivanje prirode i starina te se divim svakom tragu, pukotini, oštećenju i naglašavam ih jer nam govore o prošlosti i prolaznosti”, kaže Ana Horvat Mrazek.

Ana je rođena 1989. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna na Odjelu za kiparski dizajn, upisuje studij restauriranja i konzerviranja umjetnina (kiparstvo) na Akademiji likovnih umjetnosti i 2015. stječe titulu magistre. 2015./16. restaurira štukature na objektima kulturne baštine te sudjeluje u restauratorsko-konzervatorskim radovima na opusu Antuna Augustinčića u Klanjcu. 2017. diplomira kiparstvo na ALU u Zagrebu u klasi prof. Damira Mataušića. Sudjelovala je na 20-ak skupnih izložbi, nekoliko likovnih radionica i kolonija te na projektu »Urbani vrtovi« (Samobor, Velika Gorica i Stenjevec). Autorica je murala u specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić Gradu (2009.) i IX. postaje Križnoga puta u Brisnici kod Posedarja (2016.). Članica je HDLU-a od 2017.

error: Content is protected !!