[VIDEO] Novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni: Obzov krčkog glazbenika Nina Marevića

Prošlog tjedna Obzov je izbacio svoj prvi singl i spot pod nazivom ,,Idemo”, koji je samo uvertira u debitantski album ,,Skoro tu” koji je dostupan na svim streaming-platformama od 23. lipnja 2024.

Hrvatska je scena bogatija za novi bend, Obzov. Riječ je o autorskom projektu gitarista i pjevača s otoka Krka, Nina Marevića, koji je svoj glazbeni put gradio kroz bendove Brain Production, Preparat, Keen Not Mean i Killing Jar te je na domaćoj alternativnoj sceni prisutan više od 15 godina. Nino trenutno završava drugu godinu studija ,,Musica elettronica” na konzervatoriju G. Tartini u Trstu, što samo svjedoči o ozbiljnosti ovog glazbenog projekta u kojem su ga podržali dugogodišnji kolege glazbenici Adrian Morić, Tomislav Jozić i Dino Gušterović.

Prošlog tjedna Obzov je izbacio svoj prvi singl i spot pod nazivom ,,Idemo”, koji je samo uvertira u debitantski album ,,Skoro tu” koji je dostupan na svim streaming-platformama od 23. lipnja 2024.

Album se sastoji od 8 pjesama u kojima se isprepliću elementi dream-popa i alternativnog rocka te je iz tog razloga izuzetno radiofoničan. Iz pjesama se može čuti da Obzov svoje utjecaje vuče iz rocka i grungea 90-ih te ga dominantni gitarski izričaj čini kohezivnom cjelinom od 40 minuta koja prenosi iskustvo sazrijevanja i transformacije autora. “Skoro tu” je originalno izdanje koje kreativno spaja tradiciju domaćih rock velikana sa suvremenim zvukom aktualne svjetske scene.

Bend je trenutno u pripremi spota za drugi singl ,,Brana”, a koncertna promocija albuma zakazana je za rujan te će se održati u Zagrebu i Rijeci.

“Obzov je nastao iz potrebe da sam preuzmem sve uloge koje inače objedinjuju jedan bend. Rezultat je ovaj za mene jako intiman album koji je na kraju ispao jedna glazbena posveta mojim dvadesetima i svim događajima koji su me vodili do ovog trenutka. Sretan sam što sam u procesu transformacije iz studijske snimke u live svirku oko sebe uspio okupiti svoje prijatelje muzičare iz djetinjstva – Adriana Morića, Tomislava Jozića i Dina Gušterovića koji će sa mnom stati pred publiku i izvoditi ove pjesme. Jedva čekam lansirati ovu muziku, album i veselim se svemu što nas čeka” kaže Nino Marević i dodaje:

“’Idemo’ je prvi singl jer govori o odlasku, izazovu, znatiželji, iskustvu, kao i o osjećajima koji slijede nakon takvih intenzivnih životnih epizoda. Čvrstu glazbenu podlogu nastojao sam zvukom i melodijom odmaknuti od klasičnih rock obrazaca prema klupskom ambijentu ali uz sirovu eksplozivnost i živu energiju svirke. Singl prati i videospot u režiji Kristine Barišić”.

“Idemo” je snimljen u Studiju Mamut Krk kod Kristijana Vasilića, s kojim je Nino godinama dijelio gitarističke dužnosti u Brain Productionu. Mastering je radio Pavao Miholjević. Sve instrumente i vokale snimio je Nino Marević, osim bubnjeva, za koje je bio zadužen Adrian Morić.

error: Content is protected !!