9 novozaraženih na Krku, u županiji 75 novih slučajeva koronavirusa

Važno je istaknuti kako je  postotak udjela hospitaliziranih osoba unutar novooboljelih vrlo stabilan tijekom cijelog 4. epidemijskog vala COVID-19 bolesti, što govori o kvalitetnom i usklađenom radu ukupnog zdravstvenog sustava u PGŽ

Danas je u PGŽ 75 novooboljelih, a 79 je osoba ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako smanjio za 4 osobe u odnosu na jučer te danas iznosi 688.

46 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 11 iz Crikveničko-vinodolske regije, 9 sa Krka, 4 sa Liburnijskog područja, 3 iz GK, te po 1 sa otoka Raba i Lošinja. Najviše novooboljelih osoba je u skupini radno aktivnih stanovnika – 38 te među mlađim dobnim skupinama – 28, a 9 je oboljelih osoba starijih od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1045 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas značajnije smanjio u odnosu na jučer, te iznosi 4.43%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas povećan za 2 osobe u odnosu na jučer te iznosi 27 pacijenata. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalaze 4 osobe, dakle pacijent manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti je, nažalost, preminula 1 necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ.

Tijekom 4. epidemijskog vala ukupno je u PGŽ oboljelo, odnosno zaraženo 2803 osoba, od čega su 411 odnosno 14.66% bile cijepljene.
Istovremeno, tijekom 4 vala epidemije je do danas u PGŽ ukupno umrlo 20 ljudi od čega su svega 4 bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog stagnacije broja aktivnih slučajeva te manjeg porasta broja hospitaliziranih osoba neznatno povećao i iznosi 3.92%.

Važno je istaknuti kako je navedeni postotak udjela hospitaliziranih osoba unutar novooboljelih vrlo stabilan tijekom cijelog 4. epidemijskog vala COVID-19 bolesti, što govori o kvalitetnom i usklađenom radu ukupnog zdravstvenog sustava u PGŽ, kako preventivnog, izvanbolničkog, hitne medicinske pomoći te bolničkog sustava.

error: Content is protected !!