73-godišnjak u Malinskoj vozio sa 2,00 promila u krvi, bez vozačke, osobne, pojasa…

Zbog počinjenja prometnih prekršaja protiv 73-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog, a  sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno su prijavljeni i drugi sudionici u prometu koji su prekršili prometne propise.

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 212 prometnih prekršaja: 64 prekršaja prekoračenja brzine, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 106 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 200 km/h izmjerena je 26. ožujka oko 16.30 na autocesti u blizini vijadukta Zečeve Drage, gdje je posada policijskog presretača zaustavila 46-godišnjeg američkog državljanina, stranca na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj. Upravljao je osobnim vozilom marke Audi, makarskih registracijskih oznaka krećući se u smjeru Rijeke, navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine od 110 km/h. Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana.

Najveća koncentracija alkohola od 2,00 g/kg izmjerena 27. ožujka oko 14 sati 73-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila na području Malinske na otoku Krku. Također, nije koristio ni sigurnosni pojas, a sa sobom nije imao niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenja prometnih prekršaja protiv 73-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog, a  sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno su prijavljeni i drugi sudionici u prometu koji su prekršili prometne propise.

Inače, ovog vikenda dogodile su se 22 prometne nesreće, u kojima su tri osobe teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđena.

U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

error: Content is protected !!