65. Ljetne priredbe: Od ponedjeljka u gledalište samo uz COVID potvrdu

U četvrtak, 15. srpnja 2021. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, koncertni program izvest će hvaljeni Hrvatski kvartet gitara.

Centar za kulturu Grada Krka obavještava kako će od ponedjeljka, 12. srpnja 2021. godine, svi posjetitelji programa 65. Ljetnih priredbi, sukladno novim epidemiološkim mjerama za područje Primorsko-goranske županije, na ulazu u gledalište morati predočiti COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

U nastavku glazbenog programa 65. Ljetnih priredbi, u četvrtak, 15. srpnja 2021. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, koncertni program izvest će hvaljeni Hrvatski kvartet gitara. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kn.

Hrvatski kvartet gitara koji čine naši globalno prepoznati gitaristički virtuozi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, u glazbenu priču krenut će s barokom, no njihova izvedba talijanskog skladatelja Luigija Boccherinija bit će filtrirana kroz aranžman suvremenog londonskog gitarista Jeremyja Sparksa. U nastavku koncerta predstavit će skladateljske veličine 20. i 21. stoljeća, s posebnim naglaskom na domaće autore: Nikšu Njirića na čije su djelo možda najviše traga ostavili folklor i modernizam te mladog Gordana Tudora, jednog od najkreativnijih glazbenika svoje generacije.

Hrvatski gitarski kvartet prvi je zajednički koncert održao 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavio se publici u Hrvatskoj i Sloveniji. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2017., nagrađen je HRT-ovom nagradom Orlando za najbolji koncert. Kvartet je dosad nastupao sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom svirajući Vivaldijeve  koncerte.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera.

Na ulazu u gledalište svi posjetitelji moraju predočiti COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.

error: Content is protected !!