29 novozaraženih na Krku; nakon duže pauze, ponovo rast novooboljelih u PGŽ-u

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti, a pao je i broj hospitaliziranih

U PGŽ-u je 334 novooboljelih, a 116 osoba je ozdravilo. Broj aktivnih slučajeva iznosi 2238. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1354 uzoraka briseva što čini udio od 24.67% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena su 202 novooboljele osobe, 40 s otoka Raba, 29 s otoka Krka, 21 s Liburnijskog područja, 19 iz Gorskog kotara, 15 iz Crikveničko-vinodolske regije, sedam s otoka Cresa i jedna s otoka Lošinja. Njih 206 pripada radno aktivnoj populaciji, 92 mlađim dobnim skupinama te 36 skupinama starijim od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas manji za sedam pacijenata nego jučer i iznosi 53. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalaze tri pacijenta što je jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo umrlih osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-e je zbog današnjeg rasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih osoba u manjem padu te iznosi 2.36%.

error: Content is protected !!