26 novozaraženih danas na Krku, u PGŽ-u 411 novih slučajeva koronavirusa

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još dvije osobe od COVID-19 bolesti, jedna iz PGŽ-a, a druga iz Karlovačke županije

U PGŽ-u je 411 novooboljelih osoba, a 96 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva i danas povećao i to za 313 novooboljelih osoba na 2161. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno visokih 2222 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 18.49%.

Ukupno 243 novooboljelih osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 44 iz Crikveničko-vinodolske regije, 41 sa Liburnijskog područja, 26 sa otoka Krka, 22 sa otoka Raba, 19 iz Gorkog kotara, 11 sa otoka Lošinja i pet s otoka Cresa. Najviši broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 187, zatim 183 iz mlađih dobnih skupina, dok je 41 novooboljela osoba starija od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 8 pacijenta u odnosu na jučer te danas iznosi 63. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi šest pacijenata, što je jedna osoba manje nego jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost preminule još dvije osobe od COVID-19 bolesti, jedna iz PGŽ-a, a druga iz Karlovačke županije. Time se ukupan broj umrlih osoba tijekom 4. epidemiskog vala s prebivalištem u PGŽ-u povećao na 35 osoba od čega su sedam umrlih bile cijepljene osobe.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, a danas i značajnijeg rasta broja hospitalizacija i nadalje stabilan te iznosi 2.91%.

error: Content is protected !!