Pseći kutak – Aktivnost KRAS-a na Ljetnom licu Platka!

Druženje u hladu i svjež zrak biti će popraćeni nizom aktivnosti za ljubimaca i njihove vlasnike. Posebni gosti Psećeg kutka su napušteni psići iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica koji su tu za druženje, šetanje i igru.

U sklopu manifestacije Sva lica Platka, u nedjelju, 23. kolovoza 2020. godine s početkom u 11.00 sati ispred Velikog doma na Platku, održat će se „Pseći kutak“ koji organizira Koordinacijska radna skupina za zaštitu životinja PGŽ-a (KRAS PGŽ).

Pseći kutak je jedna od aktivnosti KRAS-a, radne skupine osnovane pri Primorsko-goranskoj županiji za zaštitu životinja. KRAS okuplja sve dionike uključene u zaštitu životinja neovisno o tome da li se radi o institucijama, udrugama, skloništima ili stručnjacima iz tog područja. U radu KRAS-a sudjeluju i predstavnici krčkih općina.

Pseći kutak se održava u sklopu manifestacije Ljetno lice Platka, ove nedjelje, 23. kolovoza 2020. godine od 10:00 do 16:00 sati. Druženje u hladu i svjež zrak biti će popraćeni nizom aktivnosti za ljubimaca i njihove vlasnike. Posebni gosti Psećeg kutka su napušteni psići iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica koji su tu za druženje, šetanje i igru. Posjetiteljima će na raspolaganju biti i stručnjaci, veterinari i dreser, koji će davati savjete o zdravlju i odgoju pasa. Održat će se prezentacija dresure i dijelit će se edukativni letci koji sadrže informacije o propisima za zaštitu životinja, osnovnim obvezama vlasnika kućnih ljubimaca i načinima aktivnog uključivanja u zaštitu životinja. Za najmlađe je organizirana radionica izrade psa od papira origrami tehnikom i crtanje životinja. Za „pse sportaše“ je organizirana promotivna utrka sa vlasnicima, u kojoj će najbolji biti bogato nagrađeni. Kako bi Pseći kutak ostao trajno u uspomeni naših posjetitelja, u foto kutku će se moći uslikati s ljubimcima, u veselim okvirima uz poruke za zaštitu životinja.

Pozivamo sve da se pridruže ovoj aktivnosti i na taj način podrže i potaknu zaštitu životinja na našem području, a usput provedu veselu i nezaboravnu nedjelju na Platku – u dobrom društvu, naravno!

Program Psećeg kutka:

Druženje s gostima – psići iz Skloništa za nezbrinute životinje Lič i Crikvenica od 11 do 16 sati
Radionice za djecu (3 – 7 g., 30 min) od 11 do 16 sati – svakih 45 min formiranje grupa ovisno o interesu
„Pitaj dresera“– 11 do 15 sati
„Pitaj veterinara“ – 11 do 16 sati
Utrka sa psima – 13 sati
Foto kutak – od 11 do 16 na raspolaganju posjetiteljima za slikanje, od 12 do 14 sati profesionalni fotograf
Informiranje javnosti o propisima o zaštiti životinja, obvezama vlasnika kućnih ljubimaca i načinu uključivanja u zaštitu životinja – od 11 do 16 sati

error: Content is protected !!