21. humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osnovnoškolaca za malenog Tea Jelenovića

Ove godine novčana sredstva prikupljaju se za osmogodišnjeg Tea Jelenovića iz Klimna koji je rođen s dijagnozom artrogripoze. Iza malenog Tea brojne su operacije i duga borba za zdravlje, koja se upravo ovih dana nastavlja novim teškim operacijama, terapijama i oporavkom koji će uslijediti

Tradicionalni, 21. po redu Božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka Krka, održat će se u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine, u sportskoj dvorani Srednje škole “Hrvatski kralj Zvonimir” Krk, s početkom u 17 sati.

Združeni zborovi Matične škole Krk te Područnih škola Baške, Punta, Vrbnika i Vrha svojim će nam pjesmama uljepšati predbožićni ugođaj, a u tome će im se pridružili zborovi Osnovne škole „Malinska-Dubašnica“ i Osnovne škole „Omišalj“ s pripadajućom Područnom školom Dobrinj.

Ova hvalevrijedna blagdanska priredba osim po masovnosti izvođača – ponajviše združenom zboru više stotina raspjevanih osnovaca – prepoznatljiva je barem po još dvjema značajkama: masovnosti publike koja iz godine u godinu dvoranu ispuni do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine.

Ove godine novčana sredstva prikupljaju se za osmogodišnjeg Tea Jelenovića iz Klimna koji je rođen s dijagnozom artrogripoze. Navedena bolest manifestira se ukočenošću zglobova, tetiva, te slabom pokretljivošću mišića. U Hrvatskoj je ova bolest iznimno rijetka i nema puno pozitivnih iskustava u liječenju, pa su roditelji prinuđeni potražiti pomoć u inozemstvu.

Iza malenog Tea Jelenovića brojne su operacije i duga borba za zdravlje, koja se upravo ovih dana nastavlja novim teškim operacijama, terapijama i oporavkom koji će uslijediti. Težak je to teret za ta malena, hrabra ramena, ali i za njegove roditelje koji uz sve moraju ponovno namaknuti znatna novčana sredstva kako bi njihovo dijete dobilo najbolju moguću skrb i budućnost kakvo svako dijete zaslužuje.

Ovoga puta taj je iznos veći no što mogu sami osigurati, stoga prenosimo apel Teove mame, u nadi da ni ovoga puta financije neće stati na put Teovom zdravlju.

“Otvorene duše molim vas, kao majka našeg hrabrog junaka Tea Jelenovića da nam još jednom otvorite vaša srca i pomognete nam financijski u vašim mogućnostima. Vaše malo nama je sve i uistinu smo blagoslovljeni što možemo reći kako je lakše ići ovim životnim putem uz sve vas. Okolnosti koje su nas zadesile ove jeseni u Njemačkoj na operaciji lijevog stopala već su svima dobro poznate ali ono što vi, kao ni mi ne znamo je koliki je konačni obračun svih učinjenih zahvata te ga s grčem u želucu čekamo.

Od tri rijetke dijagnoze koje Teo ima, Artrogripoza je ona koja je nepredvidiva i stoga smo stalno prisiljeni obavljati kontrolne preglede u Njemačkoj koji uključuju i korektivne zahvate skoro svake druge godine kao i jako skupe ortoze a one su nužne da bi naš sin hodao .

U ovo vrijeme došašća vjerujemo kako će se Bog opet pobrinuti za našu obitelj jer je vjeran i dobar, a vi ćete u svakom Teovom koraku vidjeti koliko ste svojim davanjem nekome promijenili život.

Hvala od srca svima koji misle na nas i koji stoje iza ove akcije te vam želimo blagoslovljen Božić i sretnu novu 2024. godinu sa željom da budete zahvalni na svemu što vam je današnji dan dao i da osvijestite kako ako imate zdravlje onda uistinu imate sve. Bog vas blagoslovio i ljubio”, poručuje Teova mama Kristina Jelenović.

Dođite na koncert, veliki zbor više stotina malih pjevača na najljepši će Vas način uvesti u ozračje blagdana!

error: Content is protected !!